LENTA HOLIDAYS HOTEL TSARAKIS




TSAPAKIS HOTEL APARTMENTS & VILLAS

TEVERNA LAKUVA

     THL 2892 095378     
 

Ο Λέντας (119 κάτοικοι το 2001) είναι οικισμός στο δήμο Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου. Εκεί βρίσκεται η αρχαία Λεβήν, λιμάνι στα παράλια της επαρχίας Καινούργιου προς το Λιβυκό Πέλαγος. Συνδέεται με το Ηράκλειο με αμαξιτό δρόμο περίπου 70 χιλιομέτρων.


Το όνομα είναι προελληνικό και ετυμολογείται από το φοινικικό Λάβι= λιοντάρι ή από την αρχαία προελληνική λέξη Λέβυνθος. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ένα από τα λιοντάρια που έσυρε την άμαξα της Ρέας έγινε πέτρα από τη θέση αυτή και γι’ αυτό ονομάστηκε Λεβήν.


Αλλά το πιθανότερο είναι ότι το όνομα οφείλεται στο παρακείμενο ακρωτήριο το οποίο μοιάζει με λιοντάρι από τη συγκεκριμένη θέση στην οποία βρίσκεται.


Κατά τις τελευταίες ανασκαφές του Στυλιανού Αλεξίου ανακαλύφθηκε πρωτομινωικός οικισμός που χρονολογείται από το 2.500- 1.900 π. Χ., ο οποίος είχε εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο. Σε θολωτούς τάφους πρωτομινωικού τύπου βρέθηκαν πολλά λίθινα και πήλινα αγγεία με πρωτοφανή σχήματα (σκαραβαίοι κλπ.). Ανασκάφηκε κυκλικός θολωτός τάφος με χώρο για τη νεκρική λατρεία όπου έκαιγαν αρώματα με σκοπό να μη μυρίζει άσχημα από τους νεκρούς.



Η Λεβήν ήκμασε στα ελληνορωμαϊκά χρόνια, ως λιμάνι της Γόρτυνας αλλά και ως ιερή πόλη, όπου λατρευόταν ο Ασκληπιός και η Υγιεία Σώτειρα, Το Ασκληπιείο ήταν στην ακμή του κατά τα αυτοκρατορικά χρόνια της Ρώμης.
Το αρχαιότερο μνημείο της Λεβήνος είναι ο Θησαυρός, τετράγωνο πηγάδι βάθους 1.090 μ. που χρονολογείται από το 2ο ή τον 1ο αιώνα π. Χ. Στο βάθος του ναού του Ασκληπιού σώζεται βωμός (εξέδρα), όπου ήταν τοποθετημένα τα αγάλματα του Ασκληπιού και της Υγιείας, τα οποία έσπασαν οι χωρικοί τα τελευταία χρόνια ζητώντας χρυσό μέσα σε αυτά



SPONSORAS WEB TV


TSAPAKIS HOTEL APARTMENTS & VILLAS

TEVERNA LAKUVA

     THL 2892 095378      


Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Νότια Κρήτη πίσω από το όρος Αστερούσια στο χωριό Δυτικό (Δυσκός) και δίπλα στον Λέντα. Είναι περίπου 70 χλμ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και ανήκει στην οικογένεια Τσαπάκη.

 Η παραλία του Δυσκού είναι μόνο 800 μέτρα δυτικά του Λέντα.

 Εκεί θα βρεις το Tsapakis Hotel περιτριγυρισμένο από καταπράσινους κήπους, λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα. Το ξενοδοχείο διαθέτει 27 σύγχρονα δωμάτια και 1 παραδοσιακό λιθόχτιστο διαμέρισμα.


             ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, κάθε δωμάτιο έχει κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, κουζίνα, τουαλέτα και τηλέφωνο. Υπάρχει ασύρματο internet σε κάθε σημείο του ξενοδοχείου. Από τα δωμάτια και τα μπαλκόνια τους μπορείς να απολάυσεις την φανταστική θέα προς την θάλασσα και να χαλαρώσεις δίχως ανησυχίες.

 Δίπλα στο ξενοδοχείο είναι η παραδοσιακή ταβέρνα μας στην οποία μπορείς να γευτείς την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα και καθώς θα είναι σαν να βρίσκεσαι πάνω από την θάλασσα με την μαγευτική θέα του μπλε ορίζοντα.


 Μην διαστάσεις να ζητήσεις οτιδήποτε, ο σκοπός μας είναι οι καλύτερες διακοπές για σένα και την οικογένεια σου για αυτό θα μας ευχαριστήσει να σας εξυπηρετήσουμε.
Είναι ανοιχτό από 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 του Οκτώβρη. Η τιμή εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε καλέστε τον εκπαιδευτή καταδύσεων στο: 0030 6978245200 Προτιμώμενη ώρα 9-11 π.μ. ή 9-11 μ.μ..


SPONSORAS WEB TV


TSAPAKIS HOTEL APARTMENTS & VILLAS

TEVERNA LAKUVA

     THL 2892 095378